De Nederlandse portretprijs 2019

Dit jaar neemt Amy Verhoeff deel aan “De Nederlandse Portretprijs”, een tweejaarlijkse wedstrijd voor Nederlandse hedendaagse portretkunst met een bijbehorende tentoonstelling van de 50 genomineerden getiteld DE PORTRET. De Nederlandse Portretprijs wordt voor de tweede keer georganiseerd. Amy neemt deel aan de wedstrijd met het portret van haar grootvader. A geschilderd werk vol details, met veel emotionele waarde voor haar en haar familie.

Op naar de eindronde

In totaal werden meer dan 1250 portretten (2D en 3D) ingezonden. De deelnemers leverden digitaal een foto van hun werk in. Vervolgens koos een jury daaruit de 120 genomineerden gekozen. Het bleek dat Amy Verhoeff bij de laatste 120 zat! Dit betekende dat zij haar werk mocht laten zien op 3 juni aan een jury in Slot Zeist. Een spannende dag waar ze met veel enthousiasme naar uitkeek. Op 3 juni, aan het eind van de dag kreeg Amy het verlossende woord; ze was verkozen tot een van de laatste 50 genomineerden. Een grote eer en waardering voor haar werk. Het portret van haar grootvader wordt daarom tentoongesteld in Slot Zeist van 1 september 2019 tot en met 17 november 2019.

De finale

Op 16 september komt de 7-koppige jury weer bijeen om te bepalen wie de de uiteindelijke winnaars zijn in de 3 categorieën: 2D, 3D en Jong Talent. De winnaars worden op 3 november bekendgemaakt. Het bezoekende publiek zal ook een publiekswinnaar kiezen die eveneens op 3 november bekend wordt gemaakt. Amy kreeg de Jong Talent Award uitgereikt. Haar schilderij Opa vond de jury ‘goed op alle fronten met klasse voor elk detail. Een hyperrealistische traditie gecombineerd met eigentijdse gekte en vrijheid’.

Winkelwagen